161128 alfa glad logo 500

Aktiviteter for seniorer 60+
Førtidspensionister
Efterlønnere
i
Sorø

formandens beretning

G.L.A.D.

Idræt for Ældre i Sorø

G.L.A.D.

Idræt for Ældre i Sorø

Formandsberetning (nr. 24) for året 2022 ved generalforsamlingen fredag den 24. marts 2023 i klublokalet i Sorø Hallerne.

Velkommen til den 23. generalforsamling i G.L.A.D.

Ved udgangen af 2022 var vi 129 medlemmer, nemlig 20 mænd og 109 kvinder.

Mange deltager i flere aktiviteter.

Krocket startede sæsonen i april måned. Der er nu 22 krocketspillere og der er stadig plads til flere, hvis man skulle få lyst til at prøve spillet. Krocket er en fritids beskæftigelse med masser af god motion, frisk luft og godt socialt samvær.

Stavgængerne mødes en gang om ugen og går en tur i skovene tæt på Sorø og ved søerne. Hver torsdag formiddag, stort set hele året, mødes de indenfor Klosterporten og går 5-7 km. Der er kun pause på helligdage.

Gåturene for den kommende sæson er allerede planlagt. Bjarne Hansen og Flemming Hjorth er kontaktpersoner for gåturene.

På grund af corona blev gåturene for sæson 2022/2023 planlagt af et udvalg på 4 personer, i stedet for af alle gåtursdeltagere. Der blev lagt et godt program, hvor man prøvede at tage hensyn til årstiden – hvornår det bliver det mørkt, hvor langt kan man køre, er der for mudret o.s.v. Vi håber at nogle flere vil være med til at arrangere disse ture – undersøge, hvor vi kan parkere, hvor i skoven vi kan gå og ikke mindst, hvor vi kan drikke den medbragte kaffe efter turen. Hvis man har lyst til arrangere en tur, men er usikker på hvad opgaven går ud på, kan man være med som ”føl” sammen med en af de mere erfarne turledere.

Fredagsaktiviteterne startede igen den 16. september og mange var rigtig glade for at komme i gang igen efter den meget lange nedlukning af indendørs idræt fra nov. 2020 – september 2021 og få rørt musklerne under kyndig vejledning af Karen Margrethe og Therese. Der var 3 aflysninger i efteråret, da hallen skulle bruges af andre. Der blev arbejdet med håndvægte, elastikker og bolde.

Den 25. november var der julefrokost på Kaarsberg Centret med 46 tilmeldte. Maden blev leveret af Lottes Homeparty. Ud over den gode mad var der sange og hyggeligt samvær. Dagen sluttede med seniordans ledet af Karen Margrethe.

Den årlige bowlingtur i februar til Slagelse måtte desværre aflyse p.g.a. corona.

Sommerbusturen fandt sted den 10. juni. Der deltog 37 medlemmer. Turen gik til Kerteminde hvor vi så akvariet Fjord og Bælt. Vi så at sælerne blev fodret og trænet til at forstå visse kommandoer. Den medbragte frokost blev indtaget i flot sol på terrassen med udsigt over Kerteminde Havn.

Herefter gik turen til Vikingemuseet Ladby. Her har man fundet og udgravet en meget stor skibssætning – begravelse af en rig mand med alle hans gravgaver. Desværre har der tidligere været gravrøvere på spil. Da eftermiddagskaffen var drukket, vendte bussen tilbage til Sorø.

På foreningens nye hjemmeside kan du finde informationer om hvad der sker i GLAD og se billeder fra arrangementer og ture. Man kan også tilmelde sig ny sæson på hjemmesiden. Adressen er www.gladisoroe.dk

Planlægningen af den kommende sæson er allerede fuld gang i. Mange aktiviteter vil blive, som vi kender dem. Jørgen arbejder på at færdiggøre folderen om sæson 2023-2024. Den vil blive udleveret til alle medlemmer i slutningen af maj. I løbet af sommeren vil folderen også kunne findes på biblioteket, Kaarsbergcentret, Rådhuset og Sundhedscentret.

Til slut vil jeg gerne takke alle der er med til at gøre GLAD til den gode forening det er. Det være sig instruktører, medlemmer og bestyrelse. Alle som med godt humør og hjælpsomhed får tingene til at lykkes. Tak for denne sæson, som jo ikke er helt slut endnu og på snarligt gensyn.

Den 24. marts 2023

____________________________

Birgit Bertelsen, formand

 

 

Created by Team Network 2016